Supravegherea bazată pe inteligența artificială, testată în Franța. Tehnologie pentru Jocurile Olimpice

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află mai multe despre testele din Franța care vizează supraveghere bazată pe inteligența artificială.

Franţa testează în weekend supravegherea bazată pe inteligenţa artificială. Această tehnologie ar putea fi folosită la Jocurile Olimpice de vară de la Paris.

Prefectura poliţiei din Paris a autorizat compania de căi ferate SNCF şi operatorii de transport RATP să analizeze imagini de la peste 100 de camere de supraveghere utilizând inteligenţa şi tehnologia bazată pe algoritmi.

Testul se va desfăşura în patru staţii, în jurul concertului Black Eyed Peas la Défence Arena şi a meciului de fotbal dintre Paris Saint-Germain şi Olympique Lyon pe stadionul Parc des Princes.

Software-ul urmează să recunoască persoanele care intră în zone non-publice sau sensibile, mişcarea mulţimii în zonele cu risc, adunări neobişnuit de mari şi bagaje nerevendicate.

Luna trecută a fost efectuat un prim test cu ocazia a două concerte Depeche Mode.

Metodă pentru Jocurile Olimpice

Fără recunoaştere facială care este utilizată în anumite condiţii în Franţa, metoda va fi folosită la Jocurile Olimpice din 26 iulie-11 august. În locurile unde vor avea loc Jocurile Olimpice vor fi în funcțiune și scanere corporale.

Supravegherea bazată pe inteligenţa artificială nu şi-a atins încă obiectivele, dar Jocurile Olimpice sunt considerate ca un eveniment potrivit pentru a experimenta această tehnologie.

Un aspect major în jurul Jocurilor Olimpice este securitatea. Jocurile Olimpice de vară de la Paris urmează să înceapă cu o prima ceremonie de deschidere care nu va avea loc pe un stadion. În schimb, sportivii urmează să navigheze cu barca pe Sena prin capitala franceză.

În Franța a fost ridicată alerta teroristă la cel mai înalt nivel după atacul de luna trecută asupra unei săli de concerte din Moscova.

Ceremonia de deschidere ar putea fi mutată în Piaţa Trocadéro sau pe Stade de France în cazul unei ameninţări teroriste, a transmis președintele Emmanuel Macron.

Desfășurarea în condiții de siguranță a Jocurilor Olimpice de la Paris va fi asigurată de zeci de mii de forțe de poliţie și securitate, transmite agenția dpa, citată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel