Super Tuesday. Cine va fi adversarul lui Trump

Super-marțea (Super Tuesday) alegerilor preliminare din SUA înseamnă derularea, astăzi, a nu mai puțin de 15 scrutine în state cheie.

Cincisprezece scrutine sunt programate marți în Statele Unite, în ceea ce se numește Super Tuesday (super-marțea) alegerilor pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al țării.

Partidul Democrat organizează alegeri în Alabama, Arkansas, California, Colorado, Maine, Massachusetts, Minnesota, Carolina de Nord, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Vermont, Virginia şi în Insulele Samoa americane. Dintre acestea, foarte importante sunt California şi Texas, care au o populaţie numeroasă.

Super-marţea alegerilor reprezintă cea mai mare miză în eforturile pentru obţinerea numărului de 1.991 de delegaţi, necesar pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie. În total, marţi vor fi alocate voturile a 1.357 de delegaţi.

Principalii candidați

Principalii candidaţi sunt senatorul Bernie Sanders şi fostul vicepreşedinte Joseph Biden. În cursa electorală sunt şi Elizabeth Warren, Michael Bloomberg şi Tulsi Gabbard. Pete Buttigieg, primarul orăşelului South Bend (Indiana), a anunţat duminică suspendarea campaniei electorale. La rândul său, senatoarea Amy Klobuchar și-a anunţat luni retragerea din cursa electorală şi susţinerea pentru Joseph Biden. 

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a relansat cursa democrată pentru Casa Albă obţinând sâmbătă o victorie lejeră la alegerile primare din Carolina de Sud, confirmându-şi poziţia de principal rival al favoritului Bernie Sanders. După trei rezultate dezamăgitoare în statele precedente, Joe Biden a promis de data aceasta, triumfător, că va fi, la final, democratul care va avea ca misiune să îl contracareze pe republicanul Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel