Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Supă de mazăre. Rețeta de post care te va da pe spate

Supă de mazăre. Rețeta de post care te va da pe spate / Foto: Youtube, Pixabay
Supă de mazăre. Rețeta de post care te va da pe spate / Foto: Youtube, Pixabay

Află în articol cum se prepară supa de mazăre.

Postul Paștelui este destul de lung, iar uneori am putea rămâne în pană de idei, neștiind ce fel de mâncare să mai gătim. În cazul în care nu ai încercat niciodată supa de mazăre, trebuie neapărat să o încerci și tu. Este rețeta de post perfectă: delicioasă și hrănitoare în același timp.

Mazărea este un aliment perfect deoarece este bogată în vitaminele A, B1, B6, C și K. Totodată,  au un conținut mare de fibre și unul redus de grăsimi. În plus, nu au deloc colesterol. Preparând un fel de mâncare din mazăre veți avea pe masă o sursă extraordinară de proteine, de care a-i putea duce lipsă în perioada postului.

Ingrediente supă de mazăre

Pentru supa de mazăre de post vezi avea nevoie de următoarele ingrediente: 300 de grame de mazăre uscată, un ardei gras, o ceapă, un morcov mare, 5 cartofi mari, pastă de tomate și verdeață (mărar sau pătrunjel, în funcție de ce preferați mai mult).

Cum se prepară supa de mazăre

Pentru început luați mazărea și spălați-o bine, în trei ape. Veți observa că apa devine tulbure. Trebuie să spălați mazăre până când apa rămâne cât de cât limpede. Apoi, turnați aproximativ 4 căni de apă, adăugați sare și puneți mazărea la fiert. Mazărea uscată fierbe destul de greu, aproximativ ca fasolea. Dacă vă doriți să nu așteptați prea mult, o puteți lăsa l-a umflat aproximativ o oră, înainte de a o pune la fiert. Cât timp mazărea stă pe foc, pregătește celelalte ingrediente necesare. Ceapa se curăță și se taie mărunt. Ardeiul gras se taie bucăți mici. Curățați cartofii și tăiații în cuburi, așa cum faceți la orice altă ciorbă.

Curățați și morcovul și tăiați-l la fel, cuburi micuțe. Între timp, fiți atenți și la mazăre. Veți observa că aceasta face spumă care trebui strânsă cu lingura atunci când e prea multă. Mazărea este fiartă atunci când boabele se sfarmă. Veți observa că boabele se transformă într-un fel de supă cremă. Adăugați o lingură de pastă de tomate, cartofii, morcovul, ardeiul și ceapa. Lăsați pe foc până când vedeți că s-au fiert și legumele. Ulterior adăugați pătrunjel sau mărar, în funcție de ce verdeață vă place mai mult. Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel