Sunt imaginile momentului din supermarketurile din Spania. Raionul de ulei, închis cu lacăt. Se întâmplă și-n Carrefour și Auchan - Galerie FOTO

Au explodat prețurile, dar și jafurile în Spania. Unii angajați demisionează de frica hoților. 

Spania este cel mai mare producător din lume de ulei de măsline. Deși țară producătoare, prețul unui litru de ulei de măsline extra-virgin a ajuns să coste 14,5 euro în unele supermarketuri, punând uleiul de măsline în categoria cu produse protejate de alarme de securitate, alături de băuturile alcoolice tari, cosmetice și electrocasnice. Odată cu creșterea prețurilor, au crescut și furturile, notează Reuters. 

CEO al supermarketului Super, Ruben Navarro, declară pentru sursa citată că ”uleiul de măsline devine un produs ideal de furat. Am observat o creștere majoră a furturilor la raft”. Evaluarea sa vine în contextul în care conduce 30 de supermarketuri din regiunea Andalucia din Spania. Navarro afirmă că este furat uleiul de măsline pentru a fi revândut pe piața neagră. Prețul a crescut cu 150% în ultimii doi ani, din cauza secetei. Supermarketul condus de Ruben Navarro a strâns toate sticlele de ulei de măsline de 5 litri pe un raion pe care l-au închis cu lacătul, ca să prevină furtul. ”E o măsură extremă, dar a funcționat” afirmă el. 

3. REUTERS/Jo... (ulei-masline-reuters-jon-nazca-file-photo-2_69995700.jpg)

Vezi mai mult în Galeria FOTO

Super nu este singurul magazin care a luat această decizie. Și Carrefour și Auchan au pus alarme de securitate pe sticlele de ulei de măsline de 1 litru. 

STC, o companie spaniolă care furnizează soluții antifurt comercianților cu amănuntul, a înregistrat o creștere de 12 ori a comenzilor de la supermarketuri în această vară pentru dispozitive pentru protejarea sticlelor de ulei de măsline, a declarat Salvador Canones, patronul companiei, pentru Reuters.

În octombrie, s-au furat 56 de tone de ulei de măsline de la fabrici. Poliția a arestat doi suspecți. În Spania, în cazul furturilor sub 400 de euro, persoanele nu sunt pedepsite decât dacă vorbim despre o recidivă. Navarro mărturisește că unii angajați și-au dat demisia de frica hoților: ”Angajații noștri trăiesc cu frica jafurilor, unii dintre ei au ajuns să-și dea demisia”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel