Sunetul orologiului "Big Ben", oprit patru ani

big ben
big ben

 ''Big Ben'', celebrul clopot din turnul cu ceas al Parlamentului de la Londra, ale cărui bătăi reprezintă unul dintre cele mai emblematice sunete din Marea Britanie, nu se va mai auzi timp de patru ani, informează agențiile Reuters și DPA.

Theresa May s-a alăturat altor politicieni britanici care au protestat la aflarea veștii că marele clopot, care a marcat fiecare oră în ultimii 157 de ani, va amuți, o măsură pentru protecția muncitorilor care vor lucra la renovarea turnului și care ar putea suferi din cauza zgomotului care ajunge la 120 de decibeli, echivalent cu cel al unei sirene de poliție.

Sigur că vrem ca oamenii să fie în siguranță la muncă, dar nu este corect ca Big Ben să rămână tăcut timp de patru ani, le-a spus May reporterilor. Sper ca Speaker-ul (Camerei Comunelor, n.r.) va analiza urgent această chestiune și se va asigura că vom auzi Big Ben-ul pe parcursul acelor patru ani, a adăugat prim-ministrul britanic. 

Clopotul de 13,7 tone din celebrul turn cu ceas al Parlamentului britanic va înceta să mai bată în după-amiaza zilei de 21 august și va rămâne tăcut pentru următorii patru ani.

Comentariile prim-ministrului de la Londra au fost mai reținute față de cele ale ministrului britanic pentru Brexit, David Davis, care a declarat, marți, că reducerea la tăcere a celebrului Big Ben pentru o perioadă atât de lungă este un lucru nebunesc.

Un alt politician conservator, parlamentarul Nigel Evans, a sugerat miercuri ca ceasul să bată numai seara, după ce muncitorii care lucrează la renovarea turnului își termină programul, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel