Summitul privind bugetul UE s-a încheiat cu un EȘEC

Uniunea Europeană
Uniunea Europeană

Summitul UE dedicat obţinerii unui acord privind cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027 s-a încheiat abrupt vineri seară, după ce liderii statelor membre nu au reuşit să ajungă la o înţelegere, informează DPA. 

Cei 27 de şefi de stat şi de guvern au petrecut două zile într-o încleştare privind bugetul UE pe 2021-2027, fiind evidentă o diviziune profundă între statele net contributoare şi cele care au dorit menţinerea nivelului cheltuielilor. 'Summitul s-a încheiat', a postat pe Twitter Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Charles Michel.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri seară că 'diferenţele sunt încă prea mari pentru a ajunge la un acord' privind bugetul multianual al UE, la finalul summitului extraordinar al celor 27, relatează AFP şi Reuters. 'Va trebui să discutăm din nou chestiunea', a adăugat şefa guvernului german, precizând că data unei viitoare reuniuni nu este încă fixată.

'Ţine de preşedintele Consiliului să decidă', a spus ea. 'Diferenţele au fost pur şi simplu prea mari. Chiar şi datele preliminare ale noii propuneri au fost suficiente pentru a arăta că nu va fi suficient pentru a depăşi diferenţele', le-a declarat Merkel jurnaliştilor. Agenţiile de presă au scris mai devreme că şefii de stat şi de guvern au primit o nouă propunere de buget multianual care limita cheltuielile la 1,069-1,07%, o reducere uşoară faţă de precedenta propunere, care reprezenta 1,074% din venitul naţional brut al statelor membre. 'Din nefericire, astăzi am observat că nu este posibil să ajungem la un acord, am observat că mai avem nevoie de timp', a declarat şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel