Summit UE. Italia blochează adoptarea unei decizii

Mihai Ciobanu / 28 iun 2018 / 22:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Italia a blocat, joi seara, adoptarea unor concluzii comune cu privire la diverse subiecte abordate în prima parte a summitului UE. 

Italia a blocat adoptarea unor concluzii comune cu privire la diverse subiecte abordate în prima parte a summitului UE în curs de desfăşurare la Bruxelles, aşteptând să afle dacă va obţine satisfacţie la exigenţele sale în dosarul migraţiei, informează AFP, citând surse concordante. 

"Premierul Giuseppe Conte şi-a rezervat posibilitatea de a se putea pronunţa asupra totalităţii subiectelor", a indicat o sursă italiană, în timp ce un purtător de cuvânt al Consiliului European explica, fără a-l numi, că un stat membru "şi-a rezervat poziţia de a se pronunţa asupra ansamblului concluziilor". 

Premierul italian a blocat adoptarea declaraţiilor Uniunii Europene asupra comerţului şi apărării pentru a exercita presiune asupra partenerilor europeni cu scopul ca aceştia să accepte poziţia Italiei în materie de migraţie, informează Reuters citând diplomaţi europeni. 

Conte a blocat declaraţiile comune care conţineau critici la adresa tarifelor vamale americane şi sprijinirea măsurilor de retorsiune, afirmând că nu poate le poate aproba decât când Cei 28 de conducători ai blocului comunitar vor ajunge la o înţelegere asupra tuturor subiectelor discutate la summit, în special cu privire la migraţie. Atitudinea neobişnuită a lui Conte a atras critici. "Unii lideri au fost surprinşi de acest lucru", a spus un diplomat european. Italia doreşte mai mult ajutor din partea UE pentru a face faţă afluxului de migranţi.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23