Summit Sibiu. Joseph Daul, preşedinte PPE, declaraţii

Klaus Iohannis dă mâna cu Joseph Daul, la Sibiu
Klaus Iohannis dă mâna cu Joseph Daul, la Sibiu

Declarația de presă a președintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, susținută în cadrul Summitului PPE de la Sibiu.

Vă prezentăm în continuare, integral, declaraţia făcută de către Joseph Daul la summitul PPE de la Sibiu: 

Dragă domnule președinte Iohannis, dragă domnule președinte Ludovic Orban, dragă Manfred Weber, sunt foarte bucuros că sunt astăzi la Sibiu, în România, la invitația domnului președinte Iohannis și în timpul președinției române a Consiliului Uniunii Europene.

Dacă toată familia PPE se regăsește astăzi la Sibiu, este pentru că vrea să-și exprime tot sprijinul pentru președintele Iohannis, pentru eforturile sale admirabile, pentru România și mai ales pentru cetățenii români.

România este o mare țară a Uniunii Europene iar românii sunt un mare popor al continentului nostru. Pentru mine este simbolic faptul că sărbătorim Ziua Europei la Sibiu, cred că este și ziua românilor cea care este sărbătorită astăzi.

Președintele Iohannis și partidele de centru-dreapta, cum este PNL-ul, în toată istoria sa, au făcut din România o țară care nu poate fi lăsată deoparte în Europa și trebuie să știți că temerile românilor se aud până la Bruxelles.

Am avut ocazia, în calitatea de președinte al Comisiei de Agricultură, să particip la negocierile privind intrarea României în Uniunea Europeană și m-am întâlnit chiar și aseară cu agricultori.

Sibiul va reprezenta întotdeauna pentru mine și orașul unde am decis viitorul Europei, un viitor ce se va construi pe valorile ce au permis reconcilierea continentului nostru și au adus speranță tuturor europenilor.

Democrația europeană nu poate să existe fără statul de drept, spun asta în fiecare zi, peste tot, independența justiției și libertatea și solidaritatea.

Dacă toți conducătorii PPE se întâlnesc astăzi, la Sibiu, este și pentru că vrem să ne oferim sprijinul acțiunilor președintelui Iohannis, ale lui Ludovic Orban și Partidului membru al PPE, pentru susținerea statului de drept și lupta împotriva corupției. Și vreau să salut, mai ales aici, curajul și determinarea românilor care au coborât în  stradă pentru a manifesta, în acești ultimi ani.

Nu o să lăsăm acțiunile guvernului socialist și ALDE să strice viitorul României pentru că la baza acestei decizii stau valorile noastre europene.

Ne-am întâlnit cu președintele Iohannis și cu Manfred Weber și cu președintele PNL, Ludovic Orban, pentru a spune românilor că vocea lor este auzită de la București și până la Bruxelles și în toate cele patru colțuri ale Europei.

Independența justiției nu este un lux, ci o necesitate. Justiția trebuie să fie în serviciul tuturor românilor și nu a unor privilegiați. Democrația nu poate funcționa fără independența justiției. Românii pot să conteze pe noi pentru a-i apăra și pentru a le proteja valorile care ne unesc pe toți în Europa.

În 26 mai, românii vor avea de luat o decizie importantă, ei vor hotărî cine va fi vocea lor în Uniunea Europeană și vor trebui să se exprime cu privire la reforma justiției.

Îi încurajez să transpună la urne ceea ce au apărat cu atâta ardoare în stradă. Vorbim despre însăși viitorul României care este în joc.

Contez așadar, de aici, pentru a reinstala, repet, statul de drept și justiția independenta, în România și a combate corupția.

Vă mulțumesc!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel