Summit Sibiu. Delicatese pentru oaspeții din UE

Oaspeţii europeni care au venit la Summitul PPE au beneficiat de gustări tradiţionale transilvănene, inspirate din bucătăria românească şi din cea săsească, toţi primind cadou şi câte o sticlă de vin de Jidvei produs special cu ocazia Summitul UE.

Un organizator de mese cu specific tradiţional transilvănean din Sibiu a oferit liderilor europeni prezenţi, joi, la Summitul PPE, posibilitatea să "călătorească" într-un univers al gusturilor locale, mai ales că Sibiul este în acest an Regiune Gastronomică Europeană.

"Syndicat Gourmet a făcut meniul: cotlet de miel cu măcriş, pastramă de porc cu sfeclă şi piure de rabarbăr, carne friptă cu ceapă şi leurdă, morcovi fierţi în unt, cremă de capră cu iaurt de capră şi miere, ridichi cu brânză maturată, căpşune murat. Arhiva de cafea a făcut şapte tarte cu legume şi fructe", a declarat Cristi Cişmaru, organizator de evenimente gastronomice cu specific tradiţional în Transilvania.

Atât liderii europeni, cât şi jurnaliştii prezenţi la Summitul UE, au primit şi sticle de vin de Jidvei, numit "Vinul cetăţii - Sibiu. Hermannstadt".

Liderii europeni au avut şi un dejun de lucru la Palatul Brukenthal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel