Summit Minsk: Prima reacție a SUA după acordul de pace din Belarus

Statele Unite ale Americii salută acordul de la Minsk pentru implementarea unui armistițiu în Estul Ucrainei și le cere părților implicate să-și respecte angajamentele asumate.

Liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei și Franței au formulat un plan de încetare a ostilităților în Estul Ucrainei în cadrul unor negocieri maraton de peste 13 ore, derulate la Minsk. 

Casa Albă a transmis, joi, că salută înțelegerea de la Minsk, care "trebuie urmată imediat de pași concreți pentru a respecta angajamentele părților".

Americanii numesc acordul "un potențial pas semnificativ" și își exprimă îngrijorarea pentru escaladarea luptelor din Estul Ucrainei, spunând că acest lucru "este inconsistent cu spiritul acordului".

La rândul său, diplomația română a spus într-un comunicat de presă că "apreciază că înţelegerea rezultată în urma întâlnirii la vârf de la Minsk din 12 februarie 2015 reprezintăun prim pas în vederea detensionării situaţiei de securitate din sud-estul Ucrainei şi în direcţia soluţionării crizei din Ucraina".

Summit Minsk. Putin anunță un armistițiu în Estul Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel