Summit G7: Primele Doamne, invitate să descopere cultura bască şi iniţiativele locale în pitorescul sat Espelette

Florin Răvdan / 25 aug 2019 / 20:03 Salveaza PDF Comentarii

Conduse de Brigitte Macron, Primele Doamne ale liderilor care participă la summitul G7 de la Biarritz, sud-vestul Franţei, s-au dus duminică să descopere cultura bască în pitorescul sat Espelette, renumit pentru ardeiul său iute, informează AFP. 

Departe de ambianţa de muncă a summitului, şase soţii ale liderilor de stat sau de guvern, printre care Melania Trump, au asistat la o demonstraţie de dansuri populare şi la un concert de cântece basce, înainte de a se întâlni cu locuitori sau comercianţi pe străzile din Espelette, la circa 30 de kilometri de Biarritz.

Apoi, ele s-au deplasat la Cambo-les-Bains, pentru a fi primite cu Aurresku, dans tradiţional, înainte de a vizita Muzeul Edmond Rostand, autorul piesei de teatru 'Cyrano de Bergerac'. Brigitte Macron a dorit să le facă pe invitatele sale să descopere 'cultura şi patrimoniul basce' şi 'iniţiativele locale în materie de protecţie a oceanelor', au precizat surse din anturajul ei.

În afară de Melania Trump, au fost prezente Akie Abe, soţia liderului nipon Shinzo Abe, Cecilia Morel, cea a chilianului Sebastian Pinera, Jenny Morrison, soţia premierului australian Scott Morrison, precum şi soţiile lui Donald Tusk, preşedinte al Consiliului European, şi al lui David Malpass, preşedintele Băncii Mondiale. Luni, Primele Doamne vor asista de pe plaja Biarritz la demonstraţii de surf şi exerciţii de salvare pe mare. Ele se vor întâlni cu reprezentanţi ai asociaţiilor care activează în domeniul protecţiei oceanelor, una dintre temele summitului.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25