Summit G20. Trump, Putin şi Macron, aşteptaţi la Buenos Aires

Peste 22.000 de poliţişti argentinieni vor fi mobilizaţi săptămâna viitoare în timpul summitului şefilor de stat şi de guvern ai G20 la Buenos Aires, unde sunt aşteptaţi Donald Trump, Vladimir Putin, Xi Jinping şi Emmanuel Macron.

Autorităţile au precizat dispozitivul de securitate din jurul centrului de congrese Costa Salguero, care va găzdui reuniunile G20 vineri, 30 noiembrie, şi sâmbătă, 1 decembrie. În plus, delegaţiile străine vor face deplasarea cu 2.000 de membri ai propriilor forţe de ordine, relatează AFP. "Securitatea este unul din elementele-cheie în acest tip de reuniuni, cu prezenţa principalilor şefi de stat din lume. Pentru aceasta, dispozitivul este adaptat provocării care se prezintă", a declarat presei ministrul argentinian al securităţii, Patricia Bullrich. 

O mare manifestaţie paşnică este convocată pentru 30 noiembrie în centrul capitalei Buenos Aires, însă altercaţiile sunt frecvente cu prilejul summiturilor G20. "Considerăm că va fi o adunare paşnică, liniştită şi că aceia care doresc să exprime o poziţie opusă celei a summitului G20 pot face asta într-un cadru de pace, liberă exprimare, şi nu în violenţă", a subliniat ministrul. 

Uruguayul se pregăteşte să primească un contingent de 400 de agenţi americani

Pe celălalt mal al estuarului Rio de la Plata, Uruguayul se pregăteşte să primească un contingent de 400 de agenţi americani, pentru a asigura un suport logistic şi de securitate preşedintelui Statelor Unite. La frontiere, forţele de ordine argentiniene vor filtra sosirile, ajutate de serviciile de informaţii străine, cu scopul de a respinge manifestanţii violenţi care au provocat tulburări cu ocazia ultimului summit G20 de la Hamburg, în Germania, la sfârşitul lui 2017. 

În timpul summitului, aeroportul situat în apropiere va fi închis peste 48 de ore, ca şi portul, anumite secţiuni de metrou şi una din principalele gări ale capitalei argentiniene. Vineri, 30 noiembrie, a fost declarată zi nelucrătoare, circulaţia fiind întreruptă în mai multe zone din centrul oraşului Buenos Aires.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel