Summit al liderilor din NATO la 14 iunie la Bruxelles

Summit al liderilor din NATO la 14 iunie la Bruxelles
Summit al liderilor din NATO la 14 iunie la Bruxelles

Liderii ţărilor din NATO se vor reuni la 14 iunie într-un summit la Bruxelles, a anunţat joi, printr-un comunicat, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit AFP şi EFE

'Acţiunile agresive ale Rusiei, ameninţarea teroristă, atacurile cibernetice, tehnologiile disruptive aflate în dezvoltare, impactul schimbărilor climatice asupra securităţii şi avansul Chinei' vor fi subiectele de pe agenda reuniunii, conform comunicatului.

'Este o oportunitate unică de a întări NATO ca o întruchipare solidă a legăturii dintre Europa şi America de Nord. Vom lua decizii în legătură cu agenda substanţială a NATO pentru 2030, pentru a răspunde provocărilor de astăzi şi de mâine', a spus Stoltenberg.

Va fi prima reuniunea a liderilor din NATO la care va participa şi preşedintele american Joe Biden. Ultimul summit al NATO a avut loc în decembrie 2019, la Watford, în Marea Britanie, în timp ce ultima reuniune de la Bruxelles s-a ţinut în iulie 2018. Ediţia din 2017, desfăşurată de asemenea la Bruxelles, a fost prima a fostului preşedinte american Donald Trump. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel