Suma stabilită pentru refacerea chiliei lui Arsenie Boca de la Mănăstirea Sâmbăta

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Adrian Gabor, a informat că a fost alocată suma de 50.000 de lei pentru refacerea chiliei părintelui Arsenie Boca de la Mănăstirea Brâncoveanu, de la Sâmbăta de Sus.

Aceste fonduri fac parte din suma totală de un milion de lei, alocată, din bugetul județului pe acest an, pentru repararea diverselor biserici din Brașov.

"Banii au fost alocați în urma mai multor discuții și consultări cu reprezentanții cultelor din județ, dar și cu IPS Mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza, care ne-a recomandat să alocăm bani bisericilor sărace și nu pentru alte lucruri, cum ar fi de exemplu construcția de strane.

[citeste si]

Cele 102 cereri înregistrate pentru alocarea de fonduri au fost din partea tuturor cultelor religioase recunoscute în România, care au solicitat sprijin financiar pentru refacerea picturilor, reparații la acoperiș, izolări termice, construcții noi de biserici, refacere pardoseală. În ceea ce privește reparațiile la chilia părintelui Arsenie Boca, restul fondurilor necesare vor fi donate de oamenii de afaceri, dar și de proprietarii de pensiuni din zonă", a declarat vicepreședintele Consiliului Județean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel