EXCLUSIV  'Sultanul' Erdogan. Politica Turciei și implicațiile ei la nivelul NATO. Andrei Vlășceanu, „Pe Plan Extern”, la DC News TV

DC News vă invită la o nouă emisiune „Pe Plan Extern”, vineri, 24 iulie.

În cadrul acestei ediții analistul politic Andrei Vlășceanu va discuta la DC News TV despre politica Turciei și implicațiile la nivel NATO.

În acest sens, Andrei Vlășceanu va aborda subiectul controversatei decizii a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a schimba statutul Catedralei Sfânta Sofia din Istanbul în moschee. Sfânta Sofia sau Hagia Sofia. Până la această decizie, Hagia Sofia a fost muzeu din 1934, ca urmare unei hotărâri ce i-a aparținut lui Mustafa Kemal Ataturk. Fosta bazilică bizantină este considerată a fi centrul Ortodoxiei și locul în care împărații Imperiului Bizantin erau încoronați. După căderea Constantinopolului, pe 29 mai 1453, sultanul Mehmed al II-lea „Cuceritorul” a transormat-o în moschee.

Totodată, vor fi abordate subiecte sensibile precum politica Turciei la nivelul NATO, războiul din Siria, intervenția turcă în Libia și relația Ankarei cu Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

Emisiunea „Pe Plan Extern”, de la DC News TV, în care invitat este Andrei Vlășceanu, poate fi urmărită vineri, 24 iulie, începând cu ora 11:00.

Analiza va fi difuzată pe DC News TV, pe pagina de Facebook DC News, dar și pe WWW.DCNEWS.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel