Suedia nu mai permite intrarea în țară fără test negativ, indiferent de vaccin

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Suedia a anunțat că din 28 decembrie 2021 nu va mai permite intrarea în țară fără test Covid-19 negativ.

Suedia a anunţat, la rândul său, miercuri, o restricţionare a condiţiilor de intrare pe teritoriul său pentru călătorii din Uniunea Europeană, care trebuie să prezinte din 28 decembrie un test Covid negativ chiar dacă sunt vaccinaţi, relatează Agerpres. Alte şapte ţări din UE - Portugalia, Irlanda, Cipru, Letonia, Italia, Grecia şi Austria - cer deja un test negativ chiar şi pentru cei vaccinaţi din UE, iar Finlanda a anunţat marţi seară o măsură similară.

„Toţi călătorii vor fi obligaţi să prezinte un test negativ pentru COVID-19 la sosirea în Suedia, indiferent de ţara din care sosesc, a indicat guvernul suedez într-un comunicat. Această măsură se aplică chiar şi atunci când eşti vaccinat sau recuperat după Covid, precizează guvernul de la Stockholm. Cu toate acestea, copiii cu vârsta sub 12 ani şi călătorii cu cetăţenie suedeză sau cu reşedinţa în Suedia nu sunt afectaţi de această măsură. Această decizie survine ca urmare a prezenţei crescute a COVID-19 în întreaga lume şi a răspândirii accelerate a variantei Omicron, subliniază executivul suedez.

Masca redevine obligatorie în spațiile deschise, în Spania

Guvernul spaniol a decis marţi ca purtarea măştii sanitare să redevină obligatorie în exterior, în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 a crescut spectaculos în ultimele zile şi a atins un record de aproape 50.000 de cazuri într-un interval de 24 de ore. "Purtarea măştii sanitare redevine obligatorie în exterior", au anunţat reprezentanţii Guvernului spaniol într-un comunicat.

Textul nu precizează data la care va intra în vigoare această măsură, însă o şedinţă extraordinară a Consiliului de Miniştri a fost convocată joi pentru a aproba acest decret, cu scopul ca obligativitatea de purtare a măştii sanitare în aer liber să devină efectivă înainte de Crăciun, o sărbătoare care generează şi în contextul actual formarea unor mulţimi numeroase de oameni.

Anunţul a fost făcut în timp ce se desfăşura în format online o şedinţă extraordinară a prim-ministrului socialist Pedro Sanchez cu preşedinţii regiunilor autonome ale ţării pentru a discuta măsurile ce ar trebui adoptate pentru a limita răspândirea variantei Omicron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel