Suedia: Majoritatea copiilor din Malmö sunt imigranți. Suedeza a devenit o „limbă minoritară” și se solicită școli arabe

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

În cel mai recent semn al schimbărilor demografice uriașe cu care se confruntă Suedia, datele arată că majoritatea studenților din orașul suedez Malmö au acum un trecut de migrație. Știrea l-a determinat pe un proeminent profesor asociat să solicite noi facilități educaționale în care migranții să poată studia în limba lor maternă, în special în arabă, argumentând că suedeza este acum o „limbă minoritară”.

Potrivit site-ului web al guvernului local al orașului Malmö, o treime dintre locuitori s-au născut în străinătate. Irakul este cea mai comună țară de naștere, în timp ce Siria și alte țări din Orientul Mijlociu sunt, de asemenea, pe primele locuri pe listă.

Cu toate acestea, transformarea demografică este mult mai pronunțată atunci când sunt examinate cele mai tinere grupe de vârstă. Datele arată că două treimi dintre persoanele cu vârste cuprinse între cinci și 19 ani au un trecut de imigranți. De asemenea, aceste date nu includ imigranții din a treia generație și minoritățile naționale.

CITEȘTE ȘI     -    Suedia ar putea fi blocată de Turcia să adere la NATO. Instanța Supremă din Stockholm a blocat extrădarea unui jurnalist dorit de Ankara

Un profesor cere școli în limba arabă

Erica Righard, profesor asociat de Asistență Socială, care lucrează la Universitatea din Malmö, a scris în raportul său pentru Comisia pentru creștere că schimbările demografice prezintă „noi provocări pentru integrare”.

Conservatorii din Suedia au indicat de multă vreme orașul Malmö ca un exemplu al unui viitor căruia se opun majoritatea suedezilor, deoarece orașul s-a transformat complet dintr-un centru în care aproape toți locuitorii erau etnici suedezi, într-o zonă multiculturală marcată de decăderea urbană, zone interzise controlate de clanuri de migranți și un oraș nesigur pentru femei.

Raportul lui Righard confirmă, de asemenea, ceea ce odată a fost respins drept retorică de dreapta și o teorie a conspirației. În oraș, Marea Înlocuire, care descrie schimbarea demografică a europenilor cu non-europeni în țările lor natale, este statistic incontestabilă și continuă să aibă loc.

Se așteaptă ca cercetările lui Righard să fie utilizate în activitatea de integrare din Malmö, ceea ce înseamnă că există o mare posibilitate ca recomandările ei să poată fi efectiv implementate.

Raportul arată că suedeza este o limbă minoritară și, prin urmare, nu mai este propusă ca principala limbă de predare.

Dacă elevii orașului ar fi educați în limba lor maternă, „școala s-ar descurca mai bine”, se mai arată în raportul publicat pe 27 decembrie, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel