Sudul Filipinelor a fost zguduit de un CUTREMUR de 6 grade / VIDEO

Sudul Filipinelor a fost zguduit de un CUTREMUR de 6 grade
Sudul Filipinelor a fost zguduit de un CUTREMUR de 6 grade

Sudul Filipinelor a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter.

Un puternic cutremur de pământ s-a produs duminică în sudul Filipinelor, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), care înregistrează activitatea seismică la nivel mondial, fără ca autorităţile să fi comunicat eventuale victime sau pagube pentru moment, relatează France Presse şi EFE. Seismul, cu o magnitudine de 6 grade, s-a produs la ora locală 12:22 (04:22 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la doi kilometri est de oraşul Magsaysay, cu aproximativ 34.600 de locuitori, în insula Mindanao, la o adâncime de 24,6 km, a indicat USGS.

Serviciul de securitate civilă din arhipelagul filipinez a anunţat zdruncinături puternice în regiune, dar -conform primelor informaţii - seismul nu a provocat victime sau daune materiale, scrie agerpres.ro. Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (PTWC) nu a emis până acum niciun avertisment de tsunami după acest puternic cutremur în sudul insulelor.

Filipine se află în aşa-numitul "inel de foc al Pacificului", unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure frecvente şi o activitate vulcanică semnificativă, în jur de 7.000 de seisme pe an, majoritatea moderate. La sfârşitul lunii ianuarie, un seism cu magnitudinea de 7 grade s-a produs în largul sudului arhipelagului filipinez, la aproximativ 310 km sud-est de Davao, un oraş din insula Mindanao, fără să fi produs pagube sau victime, informează Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel