Sudan: Consiliul militar de tranziţie anulează acordul cu opoziţia şi anunţă organizarea de alegeri în termen de 9 luni

Consiliul militar de tranziţie (CMT) din Sudan a anunţat marţi că anulează toate acordurile anterioare cu principala coaliţie de opoziţie, precum şi intenţia de a organiza alegeri anticipate după violenţele de luni din capitală, informează Reuters.

Negocierile dintre CMT şi alianţa Declaraţia libertăţii şi forţelor de schimbare (DLFS) au ajuns într-un impas în pofida săptămânilor de negocieri care au avut loc. Deşi se convenise o perioadă de tranziţie de trei ani înaintea organizării de alegeri şi alcătuirea unui organ legislativ, discuţiile despre cine va avea mai multă influenţă, civilii sau militarii, într-un organism suveran care să conducă ţara în perioada celor trei ani de tranziţie la democraţie s-au bloc

În anunţul făcut la televiziunea publică, general-locotenent Abdel Fattah al-Burhansaid a acuzat coaliţia de opoziţie că este egal responsabilă pentru întârzierea ajungerii la un acord final. Burhan a declarat că alegerile vor fi organizate în termen de 9 luni. Forţele de securitate au atacat tabăra de protestatari instalaţi în piaţa din faţa ministerului apărării din centrul capitalei în primele ore ale zilei de luni, surse medicale din partea opoziţiei afirmând că peste 35 de persoane au fost ucise şi mai multe rănite în cele mai grave violenţe de la înlăturarea preşedintelui Omar al-Bashir în aprilie. Burhan a promis că va fi realizată o anchetă despre incidentul soldat cu morţi şi răniţi. CMT a dezminţit acuzaţiile de 'dispersare cu forţa' a protestarilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel