Sucevean trimis în judecată după ce a făcut credit pe numele unui coleg

Credit de nevoie personale pe numele unui coleg / Imagine de Jan Vašek de la Pixabay
Credit de nevoie personale pe numele unui coleg / Imagine de Jan Vašek de la Pixabay

Un bărbat din Suceava a fost trimis în judecată după ce a făcut credit folosind datele personale ale unui coleg de serviciu. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat trimiterea în judecată a unui bărbat care a reușit să ia un credit de nevoi personale în numele unui coleg de serviciu, după ce i-a furat acestuia datele personale, scrie Monitorul de Suceava.

Procurorii au arătat că inculpatul, în virtutea atribuțiilor de serviciu în calitate de angajat al unei societăți comerciale, avea acces la unele conturi IBAN, titularii acestora și datele personale ale angajaţilor. Pe acest fond, el a obținut datele necesare accesării contului bancar al unui coleg și prin apelarea serviciului Call Center, comunicând operatorului toate datele solicitate, pe care le cunoștea în virtutea atribuțiilor de serviciu, și-a asigurat accesul la contul acestuia. După acest pas, autorul a trecut mai departe.

El a apelat serviciu Call Center al unei bănci, autentificându-se în numele persoanei vătămate, iar prin precizarea către operator a CNP-ului, seriei şi numărului cărţii de identitate aparținând acesteia, a solicitat modificarea numărului de telefon și modificarea datelor din sistemul informatic al unităţii bancare, blocând practic accesul titularului de drept.

A urmat apoi pasul decisiv în comiterea înșelăciunii. El a indus în eroare unitatea bancară, accesând aplicația specifică de internet banking și apoi  apelând telefonic serviciul destinat clienților, prezentându-se ca fiind persoana vătămată și indicând contul bancar al acesteia, după care a solicitat şi obţinut un credit de nevoi personale în sumă de 38.894 lei, în numele persoanei vătămate. În aceiași zi, inculpatul a transferat suma de bani în contul soției sale.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru un întreg șir de infracțiuni: fraudă informatică, înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Sursă: Monitorul de Suceava 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel