Suceava: Primăria cere transferul a 150 hectare pădure-parc de la Romsilva, pentru amenajarea unor zone de agrement

Consiliul Local (CL) Suceava a aprobat cu unanimitate de voturi, în şedinţa extraordinară de marţi, trimiterea către Guvern a unei cereri privind transferarea gratuită a pădurilor-parc Şipote şi Zamca de la Romsilva la municipalitate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că o decizie similară a fost luată şi în vară, dar a fost necesară actualizarea anexelor prin scoaterea suprafeţelor de teren în litigiu, respectiv două hectare, scrie Agerpres.

Potrivit lui Lungu, a fost necesară actualizarea pentru a nu apărea probleme în momentul când se adoptă hotărârea de guvern referitoare la transferul suprafeţelor de teren, 44,3 de hectare în zona Şipote şi 100,5 hectare în zona Păduricii Zamca.

După emiterea hotărârii de guvern de transfer, CL Suceava va prelua cele două păduri-parc şi va efectua amenajări pentru a fi folosite ca zone de agrement.

Lucrările presupun realizarea de alei pietonale, amenajare spaţii verzi, creare de facilităţi pentru recreere pe terenuri amenajate, de la terase şi terenuri pentru sport, până la locuri de joacă pentru copii, foişoare, grilaje, grupuri sanitare, irigaţii pentru gazon, modernizarea străzilor ce duc spre această zonă, piste pentru biciclişti, sisteme de supraveghere video, trotuare şi Wi-Fi în toate spaţiile publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel