Suceava: Parchetul Militar Iaşi coordonează o anchetă privind dispariţia ursului împuşcat în incidentul de la Broşteni

Parchetul Militar Iaşi coordonează o anchetă în cazul dispariţiei ursului împuşcat după ce a rănit un jandarm aflat în misiune în zona Broşteni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat pentru AGERPRES, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

El a precizat că după eveniment la faţa locului s-a deplasat şi o echipă formată din criminalişti şi poliţişti de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava, iar căutarea animalului se face de către echipe formate din silvicultori şi jandarmi.

Totodată, IJJ Suceava arată, într-un comunicat remis AGERPRES luni, că după ce jandarmul rănit a fost transportat la spital, la locul incidentului au mers colegul acestuia şi un ofiţer de la IJJ Suceava, însă nu au mai găsit animalul.

Potrivit sursei citate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Broşteni, aflat în misiune de patrulare la marginea satului Holda, la limita dintre zona locuită şi zona împădurită, a fost atacat de un urs, unul dintre jandarmi, în vârstă de 38 de ani, a fost muşcat în zona umărului drept, suferind leziuni provocate de ghearele animalului în zona umărului şi piciorului drept, precum şi în zona abdomenului.

În comunicat se arată că atacul s-a produs rapid, fără ca jandarmul atacat sau colegul de patrulă să aibă timpul necesar de a utiliza alte mijloace de apărare sau îndepărtare a animalului prin măsuri preventive, viaţa jandarmului fiind pusă în pericol iminent.

În aceste condiţii, colegul jandarmului rănit a folosit armamentul din dotare, după care a transportat cu maşina jandarmeriei rănitul la unitatea medico-socială din Broşteni, solicitând totodată sprijin prin 112. La momentul plecării de la locul incidentului, animalul se afla acolo.

După ce jandarmul rănit a fost transferat de la Broşteni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, colegul acestuia şi un ofiţer din cadrul IJJ Suceava, ajuns între timp în Broşteni, s-au deplasat la locul producerii incidentului, însă nu au mai găsit acolo ursul.

Starea jandarmului este bună după intervenţia chirurgicală, preciza duminică prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel