Suceava: Grup infracţional organizat specializat în contrabandă, destructurat

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Procurorii DIICOT Suceava au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a opt inculpaţi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Potrivit unui comunicat remis joi Agerpres de biroul de presă al DIICOT, activitatea infracţională a membrilor grupului a constat în introducerea de ţigări de provenienţă extracomunitară peste frontiera "verde" cu Ucraina, adiacentă localităţii sucevene Ulma, şi comercializarea acestora către diverşi intermediari, care le-au distribuit spre vânzare pe piaţa neagră din ţară.

În cadrul activităţilor de urmărire penală s-au realizat 32 de activităţi de confiscare legendată a diferite cantităţi de ţigări de provenienţă extracomunitară, totalizând 316.079 pachete.

Procurori din cadrul DIICOT Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava, Iaşi şi Bacău, au efectuat, miercuri, 26 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava şi una în judeţul Bacău.

Ce au confiscat anchetatorii

Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 10.498 pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, 59 de telefoane mobile, 39 de cartele telefonice, 4 autoturisme, 37.250 lei şi 1.030 euro, 5 staţii emisie-recepţie, 2 binocluri, 6 laptop-uri, 13 memory stick, un card microSD, 2 tablete, mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

Inculpaţii reţinuţi au fost introduşi în Arestul Preventiv al IPJ Suceava, iar patru dintre ei urmează să fie prezentaţi, joi, Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi IJJ Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel