Subvenții pentru 5.300 de fermieri

fermieri
fermieri

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a actualizat numărul de cereri depuse pentru obţinerea sprijinului financiar privind tomatele cultivate în spaţii protejate.

La data de 10 martie 2017, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) au fost primite 5.349 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii.

Acestea provin din toate județele ţării, cele mai multe solicitări fiind din Olt, Giurgiu, Galați, Dolj, Teleorman și Buzău, potrivit Ministerului.

Producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minim 1000 mp şi să obţină o producţie de minim 2 kg tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minim 2000 kg dovedită cu documente justificative.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis sunt de 178,4 milioane de lei, și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate cu această destinaţie Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel