Submarinul rusesc Knyaz Vladimir a devenit operațional 

Submarinul rusesc Knyaz Vladimir
Submarinul rusesc Knyaz Vladimir

Un nou submarin cu propulsie nucleară al Rusiei a devenit operaţional vineri, în contextul amplificării tensiunilor privind controlul armamentului între Moscova şi Occident, relatează agenţia de presă Reuters.

Knyaz Vladimir poate fi echipat cu rachete nucleare Bulava, acesta fiind  introdus, vineri, în Flota militară, cu ocazia Zilei Rusiei, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova.

Anunţul privind introducerea în uz a submarinului din clasa Borei-A intervine în contextul disensiunilor dintre Rusia şi Occident pe tema crizei din Ucraina şi al temerilor privind apariţia unei noi curse a înarmării după suspendarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

Knyaz Vladimir reprezintă a patra generație de submarine cu propulsie nucleară. Conform datelor Ministerului Apărării din Rusia, submarinul Knyaz Vladimir este mai puțin zgomotos, coboară la adâncimi mai mari și are un control mai bun al armamentului.

Toate submarinele din clasa Borei pot transporta 16 rachete balistice Bulava. De asemenea, sunt echipate cu torpile de calibru 533 mm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel