Submarin dispărut în Atlantic: "Ne-ați mințit"

Familiile militarilor care se aflau în submarinul dispărut în Atlantic acuză autoritățile argentiniene că li se ascund informații și au angajat un avocat care să îi reprezinte. Ei au făcut și o solicitare către Parlament pentru a demara o anchetă. 

Familiile a 44 de membri ai echipajului de pe San Juan, submarinul argentinian dispărut în urmă cu aproape o lună în Atlanticul de Sud, au cerut miercuri Parlamentului să desfăşoare o anchetă. 

Acestea doresc înfiinţarea unei comisii de anchetă bicamerale, alcătuită din deputaţi şi senatori, pentru "a se ajunge la adevăr", a explicat în faţa Camerei Deputaţilor Luis Tagliapietra, tatăl locotenent-comandorului Alejandro Damian Tagliapietra, unul dintre marinarii submersibilului.

Tagliapietra-tatăl, avocat în drept penal, s-a constituit deja parte civilă alături de vreo 20 de familii în acest dosar care i-a fost încredinţat judecătoarei Marta Yanez din oraşul Caleta Olivia.

"Dorim să fie căutaţi în continuare şi să se facă lumină asupra celor întâmplate, este singurul lucru care contează", a adăugat el.

În opinia sa, Marina "a minţit şi a ascuns informaţii" după ce s-a pierdut contactul cu San Juan, dispărut la 15 noiembrie, relatează realitatea.net.

Submarinul dispărut este de negăsit, după o lună, iar singura ipoteză rămasă în picioare este cea a unei explozii. Mai multe aparate, inclusiv din Europa au înregistrat o activitate neobișnuită care a coincis cu pierderea contactului cu submarinul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel