Submarin dispărut Argentina. Ultimul MESAJ primit

Congresul din Argentina a creat o comisie pentru a investiga dispariția submarinului și a echipajului său de 44 de membri, în Oceanul Atlantic. Ultimul mesaj al submarinului arată că la bord a fost întâmpinată o problemă electrică. 

ARA San Juan a dispărut pe 15 noiembrie după ce a raportat o problemă electrică. Nici o urmă nu a fost găsită în ciuda unei mobilizări intense. 

Comisia va investiga cauzele și circumstanțele dispariției navei, precum și operațiunea de căutare și salvare în curs de desfășurare.  Rudele echipajului dispărut sunt cele care au cerut crearea comisiei.

Toate rapoartele comisiei vor fi făcute publice, iar rudele echipajului dispărut vor putea să participe la sesiunile sale.

Scopul comisiei este de a stabili ce a provocat dispariția submarinului și de a evalua starea sa înainte de plecarea din port, precum și de a analiza modul în care marina și Ministerul Apărării au efectuat căutarea.

De menționat că șeful flotei argentiniene a fost demis din luna trecută după pierderea submarinului și a echipajului său.

Căutarea submarinului este în curs de desfășurare. Marina argentiniană a declarat că una dintre ambarcațiunile sale se va alătura mișcării navei ruse Yantar și altei nave ale navei argentiniene, relatează BBC.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel