Submarin dispărut Argentina. Posibilă explozie

Marina argentiniană a indicat joi că s-ar putea ca submarinul ARA San Juan care a fost dat dispărut săptămâna trecută, cu 44 de membri ai echipajului la bord, să fi explodat, dar a respins posibilitatea unui atac asupra navei. 

Organizația Tratatului privind Interzicerea Totală a Testelor Nucleare (CTBTO), cu sediul la Viena, a înregistrat un eveniment scurt, violent, nenuclear și anormal, asemănător cu o explozie, pe 15 noiembrie, când a dispărut submarinul.

Informația este confirmată de un institut american, ce a înregistrat de asemenea o anomalie hidro-acustică în apropiere de locul de unde submarinul a comunicat ultima dată cu Marina cu trei ore mai înainte, a declarat purtătorul de cuvânt al Marinei, Enrique Balbi. Acesta a localizat evenimentul în Golful San Jose, la 1.300 km sud de Buenos Aires.

Enrique Balbi a precizat că Marina nu are nici o informație despre cauzele evenimentului raportat, dar a respins posibilitatea unui atac. Nu avem nici o dovadă pentru a confirma aceasta, a afirmat el.

Potrivit media argentiniene, s-ar putea ca explozia să fi fost provocată de un scurtcircuit la bateriile submarinului, pe care echipajul l-a raportat înainte de a fi dat dispărut.

Până în prezent, Marina argentiniană a evitat să facă vreo legătură între problema tehnică și dispariția submarinului ARA San Juan.

Nu se știe dacă eventuala explozie a avut loc în apropiere de suprafață sau mai în profunzime, adâncimea apei în zonă fiind de 3.000 circa de metri. ARA San Juan a putut să coboare până la o adâncime de 300 de metri.

Aproape 4.000 de persoane din 10 țări participă, cu vapoare și avioane, la operațiunile de căutare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel