Subiecte Bacalaureat 2021. Ce a picat la geografie

Sesiunea de bacalaureat din vara anului 2021 a început în data de 28 iunie și continuă astăzi, 30 iunie, cu ultima probă.

Probele scrise la alegere ale profilului și specializării de la Bacalaureat 2021 încep astăzi, 30 iunie, la ora 9:00. Absolvenții de liceu pot intra în sălile de clasă între orele 07:30 și 08:30, pe baza unui act de identitate cu fotografie. Toate probele examenelor scrise durează 3 ore.

Tinerii care dau examenul maturității în această perioadă au avut de ales între mai multe materii studiate în timpul liceului. Astfel, probele scrise se susțin, după alegere, la: biologie, informatică, fizică, chimie, geografie, logică, economie, psihologie, sociologie și filosofie.

Subiectele pentru geografie pot fi vizionate AICI

VEZI ȘI: Subiectele la fizică, chimie, biologie și informatică

VEZI ȘI: Subiectele la sociologie, psihologie, economie și filosofie

VEZI ȘI: Subiectele la logică și argumentare

Peste 133.000 de candidați, înscriși pentru susținerea probelor scrise

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidaţi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Care sunt regulile examenului

în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri; în situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă; fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare; sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini; în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie; colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate.

În acelaşi timp, este interzis schimbul de obiecte personale. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel