Subiect controversat apărut în presă. Senator: S-a creat o isterie imensă. Justiția să se pronunțe-exclusiv

'Un bărbat din Râmnicu Vâlcea a fost mâncat de câini' - a titrat un ziar local o informație care a scandalizat opinia publică. De fapt, lucrurile nu stau exact cum au fost prezentate, iar senatorul Marius Marinescu, preşedinte de onoare al Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului și autorul legii nr.9/2008, privind protecţia animalelor, a explicat, în exclusivitate pentru DC News, ce spune legea în acest caz.

"În primul rând spun: 'Dumnezeu să-l odihnească în pace pe acel om. Condoleanțe familiei'. Informațiile date de Primărie și de iubitorii de animale spun în felul următor: în seara zilei de 26 spre 27 februarie, o persoană a pătruns fără drept într-un depozit de la marginea orașului Râmnicu Vâlcea. Depozitul era păzit de câini. Atenție! Vorbim de câini cu stăpân și pătrundere fără drept. Legea, în această situație, este foarte clară. Ordonanța OUG 55/2002, articolul 17, spune: 'nu constituie infracțiune faptele prevăzute de prezenta ordonanță de urgență dacă victima faptelor incriminate a pătruns fără drept, în orice mod, într-o proprietate privată sau publică păzită de câine", a spus Marius Marinescu în exclusivitate pentru DC News.

"Aviatorul Adrian Iovan a împușcat un intrus pe proprietarea lui, în Cartierul Primăverii, iar legea i-a dat dreptate. Și în cazul de față așteptăm ca justiția să se pronunțe. S-a creat o isterie imensă împotriva câinilor, dar lucrurile nu stau chiar așa! Se minte foarte mult, iar eu ți-am citit din lege pentru a înțelege toată lumea", a mai zis senatorul.

Marius Marinescu a adăugat: 'Oare ce căuta respectivul individ, pe timp de seară, acolo fără știrea și fără voia proprietarului mai ales că pătrunsese prin efracție? Nu cumva avea de gând să fure ceva?'

[citeste si]

În continuare vă prezentăm informația apărută în Ziarul de Vâlcea:

"Un bărbat de 60 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost ucis de o haită de câini maidanezi, în cartierul Copăcelu. Omul nu a avut nici o șansă: a fost efectiv sfâșiat de câinii fără stăpân! Tragedia s-a întâmplat în seara zilei de vineri, 26 februarie, în apropierea fostului Agrosem. Nepăsarea autorităților locale în legătură cu gestionarea acestui fenomen grav al câinilor maidanezi a dus la această dramă! Cazul este cu atât mai îngrijorător, cu cât în zonă s-a mai întâmplat un incident asemănător în urmă cu ceva timp! Câți oameni mai trebuie să moară pentru ca Primăria Râmnicului să ia măsuri concrete de prevenire a acestor tragedii?!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel