SUA vor pune capăt cerințelor de testare Covid-19 pentru călătorii care intră în țară

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Administrația Biden este de așteptat să anunțe vineri că Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA își vor ridica cerințele ca călătorii să fie testați negativ pentru Covid-19 înainte de a intra în SUA, potrivit unui înalt oficial al administrației, citat de CNN.

Măsura, pe care CNN a raportat-o în premieră va intra în vigoare pentru călătorii transportului aerian care se îndreaptă spre SUA, duminică, la miezul nopții.

CDC ridică restricția împotriva căreia industria de turism a făcut lobby luni de zile după ce a stabilit că nu mai este necesară „pe baza științei și datelor”, a spus oficialul. CDC își va reevalua decizia în 90 de zile și, dacă oficialii decid că trebuie să o reintroducă, din cauza unei noi variante îngrijorătoare, de exemplu, o va face. Măsura este în vigoare din ianuarie 2021.

Oficialul a spus că administrația Biden intenționează să colaboreze cu companiile aeriene pentru a asigura o tranziție lină.

Oficialii industriei de turism au criticat din ce în ce mai mult această cerință în ultimele săptămâni și au îndemnat direct administrația Biden să pună capăt regulii, argumentând că aceasta are un efect crunt asupra unei economii deja fragile, potrivit șeful Airlines for America, Nick Calio, al cărui grup s-a întâlnit recent cu oficialii Casei Albe.

Industria turismului și unii experți susțin că politica a fost depășită de luni de zile.

Parlamentarii, inclusiv democrații, au pledat și ei pentru eliminarea cerinței, în ultimele săptămâni.

Senatorul Nevada, Catherine Cortez Masto, a declarat: „Mă bucur că CDC a suspendat cerința împovărătoare de testare pentru călătorii internaționali și voi continua să fac tot ce pot pentru a sprijini redresarea puternică a industriei noastre ospitaliere”.

Oficialii de la Casa Albă s-au întâlnit luna trecută cu oficiali din industria turismului, care au presat administrația Biden să pună capăt cerințelor.

Asociația comercială a companiilor aeriene a declarat pentru CNN că, la mijlocul lunii mai, călătoriile interne au fost cu 7 puncte procentuale mai mari față de nivelurile pre-pandemie, dar călătoriile internaționale au rămas cu 14% sub normal.

Președintele și CEO-ul Asociației de Călătorii din SUA, Roger Dow, a lăudat decizia.

„Înainte de pandemie, călătoriile erau unul dintre cele mai mari exporturi industriale ale națiunii noastre. Ridicarea acestei cerințe va permite industriei să conducă către o redresare mai largă a economiei și a locurilor de muncă din SUA”, a spus Dow într-un comunicat.

Industria a criticat politica ca fiind învechită de luni de zile, iar unii experți medicali au pus sub semnul întrebării utilitatea acesteia.

Testarea sosirilor internaționale nu are prea mult sens nici pentru dr. William Schaffner, specialist în boli infecțioase la Centrul Medical al Universității Vanderbilt din Nashville, Tennessee.

„Am fost uimit de mult timp în privința acestei reguli, pentru că avem o mulțime de pacienți Covid aici! Nu este ca și cum am încerca să ținem Covid-ul departe”, a spus Schaffner pentru CNN în martie. — „Este deja aici”.

Cazurile COVID din SUA ar putea fi de 30 de ori mai mari decât cele raportate: Ne jucăm cu focul

Cazurile COVID din SUA ar putea fi de 30 de ori mai mari decât cele raportate. "Pur și simplu nu știm la ce ar putea duce COVID în viitor... Ne jucăm cu focul", spune un medic.

Statele Unite se află acum în a patra cea mai mare creștere a cazurilor COVID, potrivit numărătorii oficiale de cazuri, dar experții cred că incidența reală este mult mai mare.

America are o medie de aproximativ 94.000 de cazuri noi în fiecare zi, iar spitalizările sunt în creștere din aprilie, deși rămân mult mai mici față de vârfurile anterioare.

„S-ar părea că numărătoarea oficială a cazurilor subestimează adevărata povară a infecției de aproximativ 30 de ori, ceea ce este o surpriză uriașă", a declarat Denis Nash, unul dintre autorii unui prim studiu privind valul de cazuri din New York.

Aproximativ unul din cinci - 22% - dintre newyorkezii adulți au avut probabil COVID între 23 aprilie și 8 mai, potrivit studiului. Însemnă că 1,5 milioane de adulți din oraș au avut COVID într-o singură perioadă de două săptămâni - mult mai mult decât numărătorile oficiale din acea perioadă.

În timp ce studiul s-a concentrat pe New York, aceste constatări pot fi valabile în restul țării, a declarat Nash. De fapt, locuitorii din New York au probabil un acces mai bun la testare decât majoritatea țării, ceea ce înseamnă că subevaluarea ar putea fi chiar mai gravă în altă parte.

„Este foarte îngrijorător. Pentru mine, înseamnă că abilitatea noastră de a înțelege cu adevărat și de a devansa virusul este subminată", a spus Nash

Mai mult de jumătate dintre pacienții cu COVID chestionați au declarat, de asemenea, că nu știau despre Paxlovid, un antiviral care poate fi foarte eficient în prevenirea spitalizării și a decesului în rândul persoanelor cu risc ridicat. Iar cei care au reușit să aibă acces la Paxlovid sunt mai tineri, cu un acces mai bun la resurse, ceea ce semnalează că Paxlovid s-ar putea să nu ajungă încă la cei care au cea mai mare nevoie de el.

Diferențele în ceea ce privește numărarea cazurilor pot explica, de asemenea, de ce mulți oameni nu realizează că SUA se află acum în mijlocul unei epidemii grave, au declarat experții. Chiar și cei care sunt atenți la cazuri probabil că nu realizează cât de răspândit este COVID în acest moment.

„Întotdeauna am știut că au existat subdimensionări. Nu am știut întotdeauna cu cât de mult au fost subcontorizate", a spus el. Dar, în ultimele luni, diferența pare să se mărească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel