SUA vor ÎNCHIDE activitatea consulatelor de pe teritoriul Rusiei

SUA a decis închiderea activității consulatelor de pe teritoriul Rusiei. Ambasada de la Moscova va rămâne singura reprezentanţă diplomatică a Statelor Unite în Rusia.


 

SUA vor închide activitatea a două consulate de pe teritoriul Rusiei, transmite Agerpres. Este vorba despre consulatele de la Vladivostok şi Ekaterinburg, a anunţat Departamentul de Stat, relatează Reuters. Decizia a fost luată după ce secretarul de stat Mike Pompeo a avut mai multe consultări cu ambasadorul John Sullivan.

Decizia, care este parte a "eforturilor în desfăşurare de a garanta funcţionarea în siguranţă a misiunii diplomatice a Statelor Unite în Federaţia Rusă", nu afectează consulatele Rusiei în SUA, menţionează comunicatul, fără a oferi alte detalii.



Probleme de personal



Potrivit CNN, preluat de France Presse, decizia a fost luată 'ca răspuns la problemele permanente de personal ale misiunii americane în Rusia în urma plafonării impuse de Rusia în 2017 misiunii americane şi a impasului care rezultă de aici cu Rusia în ce priveşte vizele diplomatice'.

Zece diplomaţi americani afectaţi consulatelor vor fi transferaţi la ambasada de la Moscova, iar 33 de angajaţi locali îşi vor pierde locurile de muncă, afirmă CNN. Ambasada de la Moscova va rămâne, aşadar, singura reprezentanţă diplomatică a Statelor Unite în Rusia.

 

Ce se întâmplă cu consulatele Rusiei în SUA



"Nicio acţiune nu este prevăzută în privinţa consulatelor Rusiei în Statele Unite.", potrivit scrisorii citate de CNN. Rusia închisese consulatul american la Sankt-Petersburg în martie 2018, după măsuri identice luate de Washington în urma otrăvirii în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia sunt tensionate din cauza unor probleme mergând de la conflictele din Siria şi Ucraina, până la acuzaţiile de amestec al Rusiei în politica americană, negat de Moscova. La conferinţa de anuală de presă de sfârşit de an, preşedintele rus Vladimir Putin a spus că speră că preşedintele ales al SUA, Joe Biden, va ajuta la rezolvarea unora din problemele dificile din relaţiile dintre Moscova şi Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel