SUA, violențe în stradă. Manifestație a extremei drepte

O demonstraţie organizată de două grupări de extremă dreapta a fost dispersată rapid, sâmbătă la Portland (nord-vestul SUA), după ce mai mulţi contramanifestanţi au aruncat pietre şi sticle către forţele de ordine, transmit AFP şi Xinhua. 

Poliţia a ordonat 'dispersarea' celor câteva sute de participanţi la manifestaţie la scurt timp după începerea acesteia. 

Poliţia din Portland a declarat că a confiscat 'mortiere artizanale'. De partea lor, militanţii au acuzat poliţia că a lansat 'grenade asurzitoare'. 

Manifestaţia se anunţa a fi una tensionată, la un an după violenţele de la Charlottesville. Organizatorii, grupările Patriot Prayer şi Proud Boys, au anunţat că marşul avea ca scop susţinerea lui Joey Gibson, membru al unei grupări de extremă dreapta şi candidat la alegerile pentru Senat în statul american Washington, vecin cu Oregon. 

La 30 iunie, cele două grupări au defilat la Portland. Manifestaţia a fost întreruptă de poliţie, după ce mai multe persoane au fost rănite în timpul unor confruntări cu mai mulţi contramanifestanţi. 

Posibilul amestec de ură şi violenţă pe străzile din Portland reprezintă o ameninţare serioasă pentru securitatea omunităţii noastre, în particular pentru locuitorii de culoare, femei şi comunitatea LGBT, au declarat 40 de grupări progresiste într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel