SUA: Un raport recunoaşte „vulnerabilităţi”. Trump, mutare

Rodica Mitu / 05 oct 2018 / 08:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Preşedintele american, Donald Trump, va primi vineri un raport oficial despre starea complexului industrial de apărare al SUA care recunoaşte 'vulnerabilităţi semnificative' în această reţea responsabilă de producerea şi menţinerea arsenalului ţării, transmite EFE.

'Complexul nostru industrial de apărare are 'vulnerabilităţi semnificative' (...) care cer acţiuni imediate', a spus într-o convorbire cu jurnaliştii un înalt oficial american care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Sub comanda Pentagonului, responsabili din toate agenţiile guvernului american au evaluat timp de mai multe luni starea complexului industrial de apărare, care include companii private şi publice care 'construiesc, proiectează şi repară diverse sisteme de arme' americane, a precizat oficialul.

Preşedintele Donald Trump este cel care a cerut această evaluare printr-un ordin executiv semnat în iulie 2017. În analiză sunt identificate 'riscuri' precum 'un declin în producţia din SUA' şi o 'diminuare' a numărului angajaţilor cu cunoştinţe tehnologice suficiente. Pentru a rezolva această problemă, se aşteaptă ca Trump să autorizeze plata fondurilor deja aprobate de Congresul american pentru a 'umple găurile' din complexul industrial american, prin intermediul, de exemplu, investiţiilor în întreprinderi mici şi mijlocii care produc componente cheie.

Măsuri

Casa Albă nu a oferit mai multe detalii despre raport, dar a asigurat că măsurile pe care preşedintele Trump intenţionează să le ia în această chestiune vor urma aceeaşi filosofie a politicilor sale protecţioniste, cu obiectivul de a revitaliza industria americană.  


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25