SUA: Un copil de 4 ani cu autism a fost dat jos din avion pentru că nu purta mască

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de 192635 de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de 192635 de la Pixabay

Un copil de patru ani a fost dat jos dintr-un avion din Statele Unite pentru că nu purta mască de protecție. Mama lui acuză că nu s-a ținut cont de faptul că micuțul are autism. 

BBC informează că un copil cu autism, în vârstă de patru ani, a fost dat jos dintr-un avion din SUA pentru că nu purta mască de protecție.

Toți pasagerii sunt obligați să poarte mască de protecție, excepție făcând copiii mai mici de doi ani, spune Compania Spirit Airlines. Cu toate acestea, reglementările în vigoare din SUA arată că pasagerii pot fi scutiți de portul măștii din motive medicale. 

Mama copilului de patru ani, Callie Kimball, a declarat presei americane că urma să zboare cu soțul și fiul din Las Vegas spre Arkansas.

Băiatul are un document medical care îi atestă boala, dar când soțul femeii l-a arătat reprezentanților companiei, aceștia au spus că „autismul nu e o dizabilitate” și că trebuie fie să poarte mască, fie să coboare din avion.

Reprezentanții Spirit Airlines au precizat ulterior, într-o declarație de presă, că „Politica noastră nu include scutiri medicale de la portul măștii, indiferent de diagnostic. Angajații noștri au explicat acest lucru unei familii astăzi, dar nu au pus la îndoială statutul medical al nimănui”.

În cele din urmă, familia a ajuns în Arkansas cu o cursă American Airlines. Reprezentanții acestei companii l-au lăsat pe Carter în avion fără mască.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel