SUA: Trump se va adresa națiunii. Criză la frontieră

TRUMP
TRUMP

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a anunţat luni că el "se va adresa naţiunii" marţi seară în legătură cu situaţia de la frontiera cu Mexicul, în timp ce negocierile pentru a pune capăt aşa-numitului "shutdown", blocajul parţial al administraţiilor federale, se lovesc de proiectul său de construcţie a zidului anti-migranţi, informează Reuters şi France Presse.

"Mă bucur să vă informez că mă voi adresa naţiunii în legătură cu criza umanitară şi de securitate naţională la frontiera noastră de sud. Marţi seară, la ora 21.00" (2.00 GMT miercuri), a postat pe Twitter preşedintele american, în a 17-a zi de "shutdown".

Cu câteva ore mai înainte, purtătorul său de cuvânt a anunţat că preşedintele american se va duce joi la frontiera cu Mexicul.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat pe Twitter că Trump va face o deplasare la frontieră joi şi a spus că detalii vor fi difuzate în curând. Vizita probabil va sublinia preocupările de securitate ale administraţiei ca justificare pentru zid.

Potrivit preşedintelui republican, construcţia zidului este necesară pentru a opri imigraţia ilegală. Democraţii din Congres nu sunt de acord cu preşedinta recent realeasă a Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, care a numit construcţia zidului drept "imorală".

Duminică, preşedintele Trump a declarat că nu va renunţa la construirea zidului, afirmând însă că bariera ar putea fi din oţel, nu din beton, drept potenţial compromis cu democraţii.

Citește și: Trump, noi informații privind retragerea SUA din Siria

Citește și: Numiri miniștri. Iohannis a semnat decretele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel