SUA trimit un alt distrugător în Marea Neagră

La aproape două săptămâni de la plecarea navei USS Truxtun din portul Constanța, SUA trimit un nou distrugător în apele Mării Negre.

Distrugătorul USS Donald Cook va ajunge în Marea Neagră în zilele următoare ca mișcare simbolică de suport a Washingtonului pentru Ucraina și aliații din zonă, au declarat pentru NBC News doi înalți oficiali ai Departamentului american pentru Apărare.

Vasul va pleca din portul spaniol Rota, denumit și ”poarta spre Mediterana”, deoarece se află în proximitatea strâmtorii Gibraltar.

Distrugătorul va participa la exerciții cu aliații din regiune, ce urmează a fi programate.

Reporterul CNN care se ocupă de Pentagon scrie pe o rețea de socializare că SUA vor trimite încă un distrugător în apele teritoriale române și 175 de pușcași marini.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Steve Warren, a confirmat că nava se îndreaptă către Marea Neagră în zilele următoare ”pentru a-i reasigura pe aliații noștri de angajamentul nostru față de regiune”.

Distrugătorul USS Truxtun a părăsit Marea Neagră la data de 22 martie, după ce a participat la exerciții comune cu forțele maritime ale României și Bulgariei.

Nava de război americană a acostat în portul din Constanța la 7 martie, pentru exerciții militare planificate în contextul crizei din peninsula ucraineană Crimeea, ale cărei maluri sunt scăldată de apele Mării Negre.
 
Sunt cinci țări riverane Mării Negre: România (membră NATO), Bulgaria (membră NATO), Turcia (membră NATO, țara cu una dintre cele mai puternice armate din cadrul acestei alianțe), Georgia (aspirantă NATO) și Ucraina. La acestea se poate adăuga și Rusia, după noul statut al peninsulei Crimeea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel