SUA trimit 3.000 de soldați în statele Baltice

[] []

09 Martie 2015 / 19:53
Salveaza PDF Comentarii
Foto: The Daily Telegraph
Foto: The Daily Telegraph

Statele Unite ale Americii anunță că trimit 3.000 de soldați în Statele Baltice pentru a participa la exerciții militare, conform AFP.

Pentagonul a precizat că operațiunea "Atlantic Resolve" este menită să le arate vecinilor nervoși ai Rusiei - Lituania, Letonia și Estonia - că sunt susținuți de partenerii lor vestici.

Tot luni, generalul american John O'Connor a declarat că Statele Unite trimit peste o sută de echipamente militare grele, în special tancuri și alte vehicule de luptă, celor trei state baltice, foste republici sovietice, pentru a-și consolida capacitatea de apărare și pentru a descuraja Rusia de a încerca, eventual, să le amenințe.

Livrările, care se fac prin capitala-port a Letoniei, au ca scop "să arate președintelui (rus Vladimir) Putin și Rusiei hotărârea noastră de a ne putea uni forțele", a declarat generalul O'Connor, însărcinat cu transportul echipamentelor.

Tancurile Abrams, vehiculele de luptă Bradley și vehiculele Scout Humvees vor rămâne în Estonia, Letonia și Lituania "atât timp cât va fi necesar pentru a descuraja o agresiune a Rusiei", a subliniat el.

General NATO: Expansionismul Rusiei, o amenințare existențială pentru noi

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29