SUA sunt îngrijorate de o posibilă reprocesare nucleară din Coreea de Nord

posibila reprocesare nucleară din Coreea de Nord  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
posibila reprocesare nucleară din Coreea de Nord / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Pentagonul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la activitățile nucleare ale Coreei de Nord după ce organul de pază al Organizației Națiunilor Unite a indicat că este posibil ca țara să reproceseze combustibilul nuclear.

Contraamiralul Michael Studeman, șeful serviciilor de informații pentru comanda Indo-Pacifică din SUA, a declarat că activitatea nord-coreeană evidențiată săptămâna aceasta de Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) ar putea fi menită să atragă atenția administrației Biden și să fie un cip de negociere pentru a presa pentru ameliorarea sancțiunilor.

Noua administrație revizuiește politica SUA-Coreea de Nord

„Este profund îngrijorător unde vrea Coreea de Nord să ajungă ”, a declarat Studeman la un eveniment virtual despre tehnologie și securitate.

Într-o declarație adresată Consiliului guvernatorilor AIEA, directorul general Rafael Grossi a menționat activitatea la instalațiile nucleare Yongbyon și Kangson din Coreea de Nord. El a spus că au existat indicații recente privind funcționarea unei fabrici care deserveste un laborator de radiochimie. Coreea de Nord și-a folosit laboratorul de radiochimie de la Yongbyon pentru a reprocesa plutoniul dintr-un reactor pentru bombe nucleare.

Administrația președintelui Joe Biden, care a preluat funcția în ianuarie, efectuează o revizuire completă a politicii Coreei de Nord în urma angajamentului fără precedent al fostului președinte Donald Trump cu liderul Kim Jong Un, într-o manifestare a summitului care nu a reușit să convingă Phenianul să renunțe la energia nucleară arme. Secretarul de stat al lui Biden, Antony Blinken, a declarat că abordarea față de Coreea de Nord ar putea implica mai multe sancțiuni sau stimulente diplomatice nespecificate, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel