SUA solicită eliberarea imediată a disidentului cibernetic chinez Huang Qi

SUA au lansat joi un apel la eliberarea imediată a fondatorului unui website chinez, condamnat luni la 12 ani de închisoare în China pentru ''divulgarea unor secrete de stat'', transmite AFP.

Statele Unite sunt profund îngrijorate de condamnarea activistului online Huang Qi la 12 ani de închisoare, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus. 

Disidentul cibernetic Huang Qi a fost premiat de mai multe ori de 'Reporteri fără frontiere' pentru curajul său în expunerea corupţiei şi a încălcărilor drepturilor omului în China, via site-ul său de internet, a menţionat Ortagus.

Potrivit Departamentului de Stat american, încarcerarea lui Huang Qi evidenţiază încă o dată reprimarea continuă de către China a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, printre care libertatea de exprimare.

Pedeapsa la care a fost condamnat Huang Qi (56 de ani) este una dintre cele mai grele pronunţate în ultimii ani contra unui disident în China.

Huang a fost arestat în 2016, la puţin timp după ce a obţinut premiul pentru libertatea presei din partea 'Reporteri fără frontiere' şi a postului TV5 Monde. 

Într-un comunicat difuzat miercuri, Franţa şi Germania s-au declarat şi ele preocupate de condamnarea lui Huang Qi şi au cerut eliberarea sa imediată din motive umanitare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel