SUA - SIRIA, atac. Ion Petrescu, colonel în rezervă, analist militar, EXPLICAȚII-CHEIE

Summit. Oficiali americani, în Coreea de Nord
Summit. Oficiali americani, în Coreea de Nord

Ion Petrescu, colonel în rezervă, analist militar, a comentat, la Antena 3, atacul SUA, Marii Britanii și al Franței asupra Siriei. 

”Au fost folosite și avioane de două ori mai mari decât cele de anul trecut și avioane dislocate inițial în Qatar, care au capacitatea de a lovi de la peste 1.600 de kilometri ținte fixate anterior. Din punct de vedere militar, operațiunea este un succes și o dovadă a faptului că trei state aliate puternice din NATO: SUA, Franța și Marea Britanie, din nou, și-au coordonat excelent acțiunea. Este de remarcat că cele trei diplomații nu s-au manifestat și operațiunea a fost surpriză.

Conform operațiilor oficiale, nu există victime civile, iar avertismentul este pentru încetarea producției de arme chimice și folosirea acestora pe teritoriul Siriei, un stat greu încercat de evoluțiile militare. Faptul că secretarul general al NATO a susținut public această acțiune și a insistat pe necesitatea eliminării armelor chimice din ceea ce până acum a constituit o dramă a poporului sirian este un prin semnal că la nivelul Alianței Nord-Atlantice se dorește punerea unui punct la o etapă care nu mai poate să continue. Diplomația armelor este un recurs necesar pentru a determina reîntoarcerea diplomațiilor la masa tratativelor, care să nu fie într-un singur sens, ci să aibă în vedere o etapă în care să înțeleagă că cei care sunt promotorii unui anumit regim, evident unul dictatorial, atenționat din nou, trebuie să tragă concluziile nesesare. Ambasadorii unor state răsăritene sunt mai degrabă oratorice și este bine să vedem ce se va întâmpla în perioada următoare” a declarat Ion Petrescu, colonel în rezervă, analist militar, la Antena 3. 

[citeste si]

Acesta a mai precizat că ”SUA au informat Federația Rusă că e nevoie de un spațiu în care să nu fie avioane militare rusești, nu au informat asupra țintelor care vor fi lovite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel