SUA și Turcia au efectuat împreună exerciții navale în Mediterana Orientală

Turcia ar fi efectuat mai multe exerciții navale în Mediterana Orientală alături de SUA.

Ministerul Apărării de la Ankara a anunțat că Turcia și SUA au efectuat împreună mai multe exerciții navale în Mediterana Orientală, informează Agerpres, citând AFP.  Se pare că mai multe nave militare turce au efectuat, miercuri, exerciţii alături de un distrugător american. Exercițiile s-au petrecut în contextul unor tensiuni crescânde între Turcia şi Grecia în această regiune.

"Fregata turcă TCG Barbaros şi corveta TCG Burgazada au efectuat exerciţii de antrenament militar cu contratorpilorul american USS Winston S. Churchill", a indicat Ministerul turc al Apărării pe Twitter, postând fotografii ale navelor de război participante.

Ministerul citat nu a oferit detalii suplimentare cu privire la acest exerciţiu. Aceste manevre survin în plină escaladare a tensiunilor între Ankara şi Atena în estul Mediteranei, unde descoperirea unor importante zăcăminte de gaze în ultimii ani a agravat vechile dispute între aceste două ţări vecine privind frontierele lor maritime.

Pe teren, situaţia pare explozivă, Turcia şi Grecia, doi membri ai NATO cu relaţii delicate istoric,  au efectuat marţi şi miercuri manevre navale rivale - Franţa şi Italia au desfăşurat, de asemenea, forţe militare în Mediterana Orientală miercuri pentru un exerciţiu comun cu Grecia şi Ciprul. Franţa, care susţine Grecia în această dispută, a transmis miercuri că Mediterana nu trebuie să fie 'un teren de joc' pentru 'ambiţiile unora'.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel