SUA și Canada, presiune pe Rusia din cauza intervenției în Crimeea

soldati-rusi-afp
soldati-rusi-afp

SUA au suspendat legăturile militare dintre Washington şi Moscova din cauza intervenţiei ruse în Crimeea. Premierul canadian Stephen Harper a ameninţat luni Rusia cu excluderea din G8 dacă nu va înceta imediat ocuparea peninsulei ucrainene Crimeea.

Premierul canadian a declarat că "acţiunile recente ale preşedintelui Vladimir Putin izolează Rusia atât pe plan diplomatic, cât şi pe plan economic şi o pun în faţa excluderii totale din G8".

În ceea ce privește suspendarea legărurilor militare dintre SUA și Rusia, într-un comunicat al Pentagonului se arată că "Cu toate că Departamentul Apărării este interesat de relaţia militară cu Federaţia Rusia, dezvoltată în ultimi ani pentru a spori transparenţa, pentru a ameliora încrederea reciprocă şi pentru a reduce riscurile unor erori de apreciere, noi, în lumina evenimentelor recente din Ucraina, am suspendat toate legăturile militare".

"Facem apel la Rusia să detensioneze criza din Ucraina şi să îşi întoarcă la baze forţele din Crimeea", a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel