SUA-Rusia, colaborare militară. Răspunsul de la Washington

Statele Unite ale Americii vor avea un dialog politic cu Rusia, însă nu intenționează 'pentru moment' să aibă o colaborare cu Moscova pe plan militar, a declarat joi ministrul american al apărării James Mattis, la sfârșitul reuniunii NATO de la Bruxelles, relatează AFP și Reuters.

'Nu suntem acum în poziția de a colabora la nivel militar, însă liderii noștri politici vor discuta și vor încerca să găsească un numitor comun', a declarat șeful Pentagonului.

În cadrul reuniunii NATO, James Mattis a oferit asigurări în legătură cu angajamentul SUA față de Alianța Nord-Atlantică, spunând totodată că este impresionat de 'rezistența legăturii transatlantice'.

Întrebat dacă este posibil ca în prezent să se aibă încredere în Rusia, cu care NATO are relații foarte tensionate, James Mattis a răspuns: 'Problema cu Rusia este că ea trebuie să respecte dreptul internațional așa cum este de așteptat din partea oricărei națiuni rezonabile de pe această planetă'.

Totodată, James Mattis a afirmat că apelul adresat de SUA membrilor NATO de a-și crește cheltuielile pentru apărare era 'așteptat' și a fost 'bine primit', relatează DPA.

Miercuri, ministrul american al apărării a avertizat statele NATO că SUA își vor diminua implicarea în cadrul Alianței dacă ceilalți membri nu își sporesc cheltuielile pentru apărare și nu vor îndeplini obiectivul NATO de alocare a 2% din PIB pentru apărare.

'Mesajul pe care l-am transmis era așteptat și a fost foarte bine primit. Plec încrezător că Alianța va reuși să-și îndeplinească obiectivele de securitate din prezent', a declarat Mattis, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel