SUA: Rodrigo Duterte, amenințare pentru democrație. Filipine, răspuns

Bogdan Bolojan / 21 feb 2018 / 11:37 Salveaza PDF Comentarii
duterte
duterte

Administraţia prezidenţială de la Manila a respins miercuri declaraţiile SUA potrivit cărora preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, constituie o ameninţare pentru democraţie şi drepturile omului, transmite Xinhua. 

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei filipineze, Harry Roque, a afirmat că estimarea serviciilor de informaţii americane ''este obtuză şi în cel mai bun caz speculativă''. 

Roque a spus că Duterte ''nu este un autocrat şi nici nu are tendinţe autocratice'', adăugând că preşedintele filipinez este ''consecvent faţă de respectarea statului de drept şi rămâne loial faţă de constituţie''. 

Reprezentantul Manilei a subliniat că media filipineze pot difuza ceea ce doresc, inclusiv 'fake news', iar sistemul judiciar şi parlamentul funcţionează în mod normal. 

Neagă existența legii marțiale naționale 

Mai mult, el a adăugat că nu există o lege marţială la nivel naţional, despre care oficiali americani din domeniul informaţiilor susţin că preşedintele Duterte ar dori să o declare sau să o impună. 

''Deşi este adevărat că administraţia foloseşte şi maximizează reţelele de socializare online pentru a promova mesajele şi realizările guvernamentale, membrii opoziţiei politice şi ai altor grupuri de interese utilizează aceeaşi platformă media pentru a-şi promova agenda'', a indicat Harry Roque. 

El a reacţionat astfel la un raport publicat de Comunitatea de intelligence din SUA, în 13 februarie, conform căruia Rodrigo Duterte ''va continua să ducă originala sa campanie contra drogurilor, corupţiei şi infracţionalităţii', relatează Agerpres. 

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.D4A4-n3