SUA, retragere ONU, Consiliul pentru Drepturile Omului. Atac la ONG-uri: V-ați situat alături de Rusia și China

Donald Trump
Donald Trump

 Ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a acuzat miercuri organizaţii de apărare a drepturilor omului că au jucat un rol "neconstructiv" prin faptul că nu au susţinut reforma Consiliului drepturilor omului din cadrul Naţiunilor Unite, dorită de Washington, informează AFP. 

A doua zi după retragerea SUA din acest organism cu sediul la Geneva, Nikki Haley a trimis o scrisoare acestor ONG-uri, reproşându-le în special că nu au susţinut Washingtonul în eforturile sale pentru a retrage Israelul de pe agenda sa de lucru. 

"Ar trebui să ştiţi că eforturile voastre pentru a bloca negocierile şi a contracara o reformă au fost un factor care a contribuit la decizia americană de a se retrage din Consiliu", a scris ea în mesajul trimis. 

"V-aţi situat alături de Rusia şi de China, opunându-vă SUA într-o problemă-cheie a drepturilor omului", insistă ea. 

Într-un comunicat, directorul Human Rights Watch (HRW), Kenneth Roth, a respins categoric argumentele lui Nikk Haley. 

Răspuns

"Acest mod de a-i acuza pe alţii pentru propriile eşecuri este o trăsătură comună a conducătorilor care comit abuzuri în lume", a replicat el. "Nikki Haley s-a făcut celebră prin faptul că a ameninţat că reţine numele celor care nu o susţin la ONU. Nu mi-am imaginat niciodată că ea adaugă la acestea numele grupurilor independente care apără drepturile omului", a adăugat şeful HRW. 

18 organizaţii de apărare a drepturilor omului, între care HRW şi Amnesty International, îşi exprimaseră în luna mai într-o scrisoare adresată statelor membre ONU îngrijorarea cu privire la un proiect de rezoluţie a Adunării Generale a Naţiunilor Unite care putea slăbi Consiliul drepturilor omului. 

SUA şi-au anunţat marţi retragerea din acest organism, denunţându-i "ipocrizia" şi atitudinea părtinitoare împotriva Israelului. CDH a fost creat în 2006 pentru a promova şi proteja drepturile omului în toată lumea, dar rapoartele sale contrazic adeseori priorităţile americane, notează AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel