SUA renunță la încercarea de stopare a colonizării Cisiordaniei în vederea obținerii unui moratoriu între Israel și Palestina

cisiordania
cisiordania

Statele Unite au abandonat ideea de a obţine o suspendare a colonizării israeliene în Cisiordania cu scopul relansării negocierilor în Orientul Mijlociu şi vor încerca, de-acum, să ajungă la un acord de pace concentrându-se pe problemele centrale ale conflictului.

Această nouă abordare urmează să fie discutată săptămâna viitoare la Departamentul de Stat, la Washington, unde sunt aşteptaţi negociatorii israelieni şi palestineni, a confirmat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului, Philip Crowley. „Am încercat să ajungem la un moratoriu pentru a crea condiţiile revenirii la negocieri semnificative şi continue. După eforturi considerabile, am ajuns la concluzia că acest lucru nu creează o fundaţie solidă în vederea atingerii obiectivului comun al unui acord-cadru”, a declarat Cowley. Obţinerea unui acord asupra statutului permanent, adică obţinerea unei păci definitive, constituia obiectivul nostru încă de la început şi noi rămânem angajaţi în acest sens, a declarat, anterior, un oficial de la Casa Albă, sub protecţia anonimatului, conform Mediafax.

Acest anunţ a venit să confirme informaţii publicate de presa israeliană, care anunţa anterior, marţi, că Statele Unite au luat act de incapacitatea lor de a relansa negocierile printr-o stopare a colonizării şi caută o altă cale pentru a-şi atinge scopul. În vederea reluării negocierilor, palestinienii cer o stopare a colonizării în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est. Ulterior, de la Ramallah, un oficial palestinian a reacţionat faţă de anunţul american, acuzând Guvernul israelian că a respins pacea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel