Urmărește emisiunea live


SUA, reformă fiscală. Trump: ”E cadoul meu de Crăciun”

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat sâmbătă că vasta reformă fiscală care urmează să fie adoptată săptămâna viitoare de Congres reprezintă "un cadou de Crăciun" pentru clasa mijlocie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Va fi unul din cele mai frumoase cadouri de Crăciun pentru locuitorii acestei ţări ale căror venituri se situează la mijlocul scării", a declarat Donald Trump înainte de plecarea la Camp David unde îşi va petrece sfârşitul de săptămână.

După ce s-a exprimat că această reformă va fi o veste excelentă pentru piaţa locurilor de muncă, el a subliniat că era necesară astfel încât creşterea economică a SUA să facă un pas mai departe.

"Economia se află în prezent la 3% creştere. Nimeni nu credea că vom fi la acest nivel. Cred că poate creşte la 4, 5, chiar 6% după un timp", a mai declarat liderul de la Casa Albă.

Întrebat în legătură cu majorarea datoriei publice pe care o va antrena această reformă, preşedintele american s-a arătat liniştit, insistând asupra veniturilor suplimentare ce ar fi generate în cazul accelerării creşterii economice.

Potrivit textului final, care urmează să fie votat de cele două Camere la începutul săptămânii viitoare, impozitul federal pentru companii va scădea de la 35% la 21%, iar cota maximă de impozitare a veniturilor va fi redusă de la 39,6% la 37%, numărul de tranşe rămânând neschimbat.

Opoziţia democrată, minoritară în Congres, a denunţat constant un proiect de lege favorabil mai repede companiilor şi celor mai bogaţi contribuabili.

Votarea acestei legi, foarte aşteptată în tabăra republicană, ar fi prima mare reformă a celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, la aproape un an de la instalarea sa la Casa Albă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel