SUA, poziție fermă anti-avort. Pompeo a semnat

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Statele unite ale Americii au luat o poziția clară anti-avort, pe baza politicii conservatoare a președintelui Donald Trump.

Statele Unite ale Americii au semnat o declarație anti-avort alături un grup de aproximativ 30 de state, în mare parte conservatoare, dar și autoritare.

„Declarația de consens de la Geneva” solicită statelor să promoveze drepturile și sănătatea femeilor, dar fără acces la avort, și face parte dintr-o campanie a administrației Trump, condusă de secretarul de stat american, Mike Pompeo, pentru reorientarea politicii externe a SUA într-un mod conservator, chiar în detrimentul aliaților tradiționali din Occident ai SUA

„Susținătorii de bază” ai declarației sunt Brazilia, Egipt, Ungaria, Indonezia și Uganda, iar ceilalți 27 de semnatari includ Belarus, Arabia Saudită, Bahrain, Statele Unite Emiratele Arabe, Irak, Sudan, Sudanul de Sud și Libia. De asemenea, un alt stat e Polonia, unde Curtea Constituțională a aprobat joi o interdicție aproape totală a avortului (vezi AICI).

Documentul subliniază, de asemenea, primatul suveranității naționale în determinarea politicilor și drepturilor, o temă urmărită într-un alt proiect puternic promovat de Pompeo la departamentul de stat, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel