SUA, peste 50 de rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria - VIDEO

SUA au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria. 

Actul SUA vine ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar Al-Assad.

Unul dintre oficiali a precizat că mai mult de 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ținte din baza "Shayrat". Lovitura a fost efectuată cu "59 de rachete", a arătat un repsonsabil al Casei Albe, citat de AFP. Baza aeriană Shayrat este "asociată programului" sirian de arme chimice și "direct legată" de evenimentele "oribile" de marți.

Declarația lui Trump

Atacul a avut loc la ora 3:45 a României. Președintele SUA, Donald Trump, a recunoscut atacul, după ce a declarat cu o zi în urmă că poziția față de Bashar Al-Assad s-a schimbat. ”În această seară, am comandat o lovitură militară asupra bazei aeriene din Siria, de unde a fost lansat atacul chimic”, a declarat Donald Trump. El a adăugat că răspunsul vine pentru ”a preveni și descuraja răspândirea și folosirea armelor chimice mortale”. Președintele SUA a adăugat că este clar că Siria a folosit arme chimice interzise și că a încălcat Convenția despre arme chimice și a ignorat avertismentele Consiliului de Securitate al ONU. ”Anii de încercări anterioare de schimbare a comportamentului lui Bashar Al-Assad au eșuate toate și au eșuat dramatic”, a mai subliniat Trump.

Rusia a fost informată înaintea atacului.  

Cel puțin 86 de persoane, printre care 30 de copii și 20 de femei, au fost ucise marți într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel